Ciorba ardeleneasca de carne de porc afumata si salata verde

Ciorba ardeleneasca de carne de porc afumata si salata verde.

Ingrediente:

Carne de porc afumata 500 g, oase de porc afumate 1 kg, salata verde 800 g, ceapa 150 g, ulei 100 g, faina 40 g, smântâna 200 g, otet de 90 50 ml, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea se taie în bucati iar oasele se sparg si se pun împreuna la fiert în apa rece. Dupa ce carnea a fiert se strecoara supa si se pun în supa bucatile de carne. Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei si apoi se adauga la ciorba. Salata se taie straifuri si se pune în ciorba. Faina se amesteca cu smântâna, se subtiaza cu apa rece si se adauga la ciorba împreuna cu otetul. La sfârsit se potriveste gustul de sare si se presara cu verdeata tocata pe fiecare portie.