Bors ucrainean

Bors ucrainean
Ingrediente:

pentru 500 g carne se iau 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie,
1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 morcov, 1 patrunjel, 1
ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat

Mod de preparare:

Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si
sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga
grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se
prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se
subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa
de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza
taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute.
Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, ienibahar
si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata,
se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai
lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute.
Inainte de a servi, borsul se drege cu smintina si se presara cu patrunjel
verde taiat marunt.