Bors taranesc de legume

Bors taranesc de legume

Ingrediente:

Morcovi l50 g, albitura 100 g, mazare verde decorticata 100 g, fasole verde 100 g, cartofi 300 g, rosii 400 g, ceapa 150 g, ulei 100 g, smântâna 200 g, galbenusuri 2 buc, faina 30 g, bors de putina 1l, usturoi verde 1 leg, patrunjel verde 1 leg, leustean verde 1 leg, sare.

(din Banat).

 

 

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei. Se adauga zarzavatul taiat julien si se mai calesc împreuna circa 10 min. Se sting cu apa si se pun la fiert în aps cu sare. Se adauga cartofii taiati cuburi, mazarea decorticata si fasoIea verde rupta bucati. Când legumele sunt aproape gata se adauga . rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cuburi, smântâna ce a fost amestecata cu galbenusurile si faina precum si borsul fiert separat. La sfârsit se pune usturoiul verde taiat feliute, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.