Bors rusesc

Bors rusesc

Ingrediente:

sfecla rosie (500 g), telina (1), praji (2), morcovi (3), patrunjel (1),
varza (1/2), untura (3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri),
dafin (1 foaie), carne de vaca (250 g), marar, sare, smintina (1 pahar).

Mod de preparare:

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii
subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa
feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se
lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina,
cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in
oala.
Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul
sa clocoteasca pina ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se
serveste cu smintina.