Bors moldovenesc de pasare

Bors moldovenesc de pasare.

Ingrediente:

Carne de pasare 500 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, varza alba 150 g, cartofi 200 g, ceapa 100 g, ulei 75 g, bulion 25 g, bors de putina 1,5 l, patrunjel verde 1 leg, leustean verde 1 leg, sare.

 

Mod de preparare:

Se transeaza pasarea si se pune la fiert în apa cu sare si se spumeaza cât este necesar. Zarzavatul se rade pe razatoare julien) si se adauga la carne. Dupa circa 30 min se pun cartofii taiati cuburi si varza taiata julien. Ceapa se toaca marunt, se caleste în ulei si se stinge cu bulion amestecat cu apa. Borsul se fierbe separat si se pune în oala cu carne, împreuna cu ceapa calita si se lasa sa fiarba pâna ce carnea este gata. La sfârsit se mai potriveste odata gustul de sare si se presara cu verdeata tocata.