Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie.

Ingrediente:

Morcovi 150 g, albitura 150 g, ceapa 150 g, sfecla rosie 400 g, cartofi 300 g, mazare (conserva) 100 g, fasole verde (conserva) 100 g, smântâna 250 g, bors de putina 1,5 1, ulei 100 g, ienibahar 1/2 g (4 -5 boabe), sare.

 

            Mod de preparare:

Morcovii si albitura se spala, se curata, se taie julien si se pun la fiert în apa cu sare si boabele de ienibahar. Ceapa se toaca marunt, se caleste în ulei si se adauga la bors. Dupa ce au fiert 30 min se pun cartofii taiati în cubulete mici. Sfecla se fierbe separat, se curata de coaja, se taie julien si se adauga la bors. Mazarea si fasolea (conserve) se fierb circa 5 min, se scurge apa, apoi se pun în bors. La sfârsit se adaugi smântâna si borsul de putina ce a fost fiert separat si se mai potriveste odata gustul de sare.