Bors de peste

Bors de peste.

Ingrediente:

Peste 750 g, morcovi 150 g, telina 100 g, ceapa 100 g, ulei 100 g, rosii 250 g, bors de putina 1,5 l, leustean verde 1 leg, patrunjel verde 1 g, sare.

 

 

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei, se adauga morcovii si telina taiate rondele si se calesc împreuna înca circa 15 min, se sting cu apa si se pun la fiert. Pestele se curata de solzi, se spinteca, se scot intestinele, bronchiile si osul amar si se spale în mai multe ape. Când zarzavatul este aproape fiert se pune pestele taiat în bucati si borsul fiert separat si se lasa sa mai fiarba 15 min. Se adauga apoi rosiile ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate cuburi si se potriveste gustul de sare. La sfârsit sa adauga leusteanul verde si patrunjelul verde tocate marunt.