Bors de gaina cu tocmagi (taitei)

Bors de gaina cu tocmagi.

Ingrediente:

Pasare 500 g, ceapa 100 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ulei 100 g, leustean verde 2 leg, patrunjel verde 1 leg, bors 1,5 l, smântâna 200 g, oua 1 buc, faina 200 g, sare.

 

Mod de preparare:

Pasarea se taie în portii, se pune la fiert în apa cu sare si se spumeaza cât este nevoie. Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei, se adauga zarzavatul taiat julien si se mai trag împreuna câteva minute, se stinge cu câteva polonice de supa de gaina si apoi se adauga în oala cu carne. Din faina, oua si putina apa se face o coca mai deasa ce se întinde pe planseta cu sucitorul, se presara cu faina, se ruleaza foaia si se taie din ea tocmagi taitei) cu latimea de 5-6 mm, se lasa la zvântat timp de circa 1 ora, apoi se fierb în apa. Borsul de putina se fierbe separat, se amesteca cu smântâna acra si se adauga la bors împreuna cu tocmagii. Se mai potriveste înca odata gustul de sare, iar la sfârsit se adauga leusteanul si patrunjelul verde tocat.