Bors de fasole alba (calugaresc)

Bors de fasole alba (calugaresc).

Ingrediente:

Fasole alba 300 g, ceapa 100 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g, telina 100 g, ulei 100 g, sfeca 200 g, rosii proaspete sau conserva) 200 g, bors de putina 1,5 1, usturoi 20 g, cimbru 1 fir, patrunjel verde 1 leg, leustean verde 2 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Fasolea se fierbe, schimbând 3-4 ape. În ultima apa se pune sare. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste în ulei. Dupa câteva minute se adauga morcovii, patrunjelul si telina taiate julien si se trag împreuna. Se stinge cu apa si se adauga la fasole. Sfecla se fierbe separat, se curata, se rade pe razatoare julien) si se adauga la fasole împreuna cu mujdeiul de usturoi, cimbrul, rosiile taiate în bucati si borsul de putina ce a fost fiert separat, Se potriveste gustul de sare iar la sfârsit se adauga verdeata tocata.