Bors de carne de vaca si tocmagi (taitei)

Bors de carne de vaca si tocmagi (taitei).

Ingrediente:

Piept de vaca 600 g, morcovi 100 g, patrunjel 50 g telina 100 g, varza alba 100 g, rosii 250 g, ceapa 100 g, faina 200 g, oua 2 buc, bors de putina 1,5 1, verdeata 1 leg, sare.

 

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucati, se pune la fiert în apa cu sare, iar dupa ce a dat în fiert se spumeaza cât este nevoie. Dupa circa 2 ore se adauga zarzavatul ras pe razatoare si ceapa tocata marunt. Rosiile se curata de coaja si de seminte, se taie în cuburi si se pun în supa. Din faina, ou si putina apa se prepara o coca mai consistenta, din care se fac taitei cu latimea de 5 mm, se lasa sa stea pe planseta circa 1 ora si apoi se fierb în supa. Borsul de putina se fierbe separat si se adauga la sfârsit. Se potriveste gustul de sare, iar la servit se adauga verdeata.