Bors de carne de vaca si legume

Bors de carne de vaca si legume.

Ingrediente:

Piept de vaca 600 g, ceapa 100 g, morcovi 100 g, telina 100 g, varza alba 150 g, sfeca rosie 100 g, ardei grasi 100 g, cartofi 150 g, fasole verde 150 g, mazare verde (conserva) 150 g, rosii 200 g, ulei 100 g, bors de putina 1,5 l, leustean verde 2 leg., patrunjel verde 1 leg, sare.

 

 

            Mod de preparare:

Carnea se taie bucati si se pune la clocot în apa eu sare. Îndata ce a dat în clocot se spumeaza cât este nevoie si se lasa sa fiarba încet. Ceapa, morcovii, sfecla, ardeii grasi si fasolea verde se taie julien si se calesc în ulei circa 20 min, apoi se adauga la carne. Când carnea este aproape gata se pune mazarea, varza taiata fideluta si cartofii taiati cuburi si se continua fierberea pâna ce carnea este fiarta. Se pun rosiile curatate de coaja si seminte si taiate în cuburi cât si borsul de putina, ce a fost fiert separat. Se potriveste gustuI de sare iar la sfârsit se adauga si verdeata tocata.