Bors de carne de vaca si garteni

Bors de carne de vaca si gârteni.

Ingrediente:

Piept de vaca 500 g, ceapa 100 g, ulei 40 g, morcovi 100 g, telina 100 g, faina 200 g, oua 2 buc, bors de putina 1,5 l, verdeata 1 leg, sare.

 

            Mod de preparare:

Carnea se taie în bucati, se pune la fiert în apa cu sare, iar dupa ce a dat în clocot se spumeaza cât este nevoie. Dupa circa 2 ore se adauga zarzavatul feliute subtiri si ceapa tocata marunt. Din faina, oua si putina apa se face o coca tare, se întinde pe planseta o foaie subtire ce se taie patratele cu latura de 4 cm. Se ruleaza patratelele pe un bat cu diametrul de 5 – 6 mm, rularea începându-se de 1a un colt al patratului. Se lasa gîrtenii sa se usuce circa 1 ora si se fierb în oala cu carne. Se adauga 2 linguri de ulei si se potriveste gustul de sare si se adauga borsul de putina ce a fost fiert separat. La sfârsit se pune verdeata tocata marunt.