Bors cu urechiuse.

Bors cu urechiuse.

Ingrediente:

Morcovi 200 g, patrunjel 100 g, pastârnac 100 g, telina 100 g, ceapa 350 g, sfecla rosie 500 g, ulei 200 g, ciuperci uscate (mânatarci) 50 g sau ciuperci proaspete 500 g, heringi 300 g, bors de putina 2 l sau zeama de lamâie, patrunjel verde 2 leg, piper 1 g, sare.

 

            Mod de preparare:

Se curata tot zarzavatul de supa si se pune 1a fiert împreuna cu 150 g ceapa, iar dupa ce legumele au fiert se strecoara. Borsul se fierbe separat. Din faina, sare si putina apa se prepara o coca tare, ce se lasa sa se odihneasca circa 80 min, iar apoi se întinde pe planseta cu sucitorul, se taie patratele cu latura de 5 cm, pe care se asaza umplutura, se lipesc marginile ca la coltunasi, dându-se forma de triunghi, iar apoi se lipesc câte doua colturi, spre a se obtine urechiusele. Umplutura pentru urechiuse se prepara astfel: se toaca marunt ceapa ramasa si se prajeste în ulei, se adauga ciupercile ce au fost fierte si tocate si fileurile de peste ce au fost taiate marunt. Se lasa sa se raceasca, se trece totul prin masina de tocat si se potriveste gustul cu sare si piper. Se amesteca supa de legume cu borsul de putina, se adauga sare, apoi se pun în bors urechiusele si se lasa sa fiarba incet, la un foc domol timp de circa 30 min. Dupa ce urechiusele sunt fierte se adauga verdeata, iar la sfârsit se toarna în bors si zeama de sfecla rosie obtinuta prin fierberea sfeclei rasa pe razatoare sau taiata cubulete.