Borş ardelenesc de carne afumată
Ingrediente:
Carne afumată de porc 500 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, cartofi 200 g, bulion de tomate 100 g, usturoi 20 g, ulei 75 g, smântână 200 g, borş de putină 1 l, verdeaţă 1 leg., cimbru 1 fir, sare.
Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Ceapa şi zarzavatul de supă se taie julien, se călesc în ulei circa 15 min, se sting cu bulion, cimbru şi mujdei de usturoi şi se pun în oala cu carne. Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi borşul ce a fost fiert separat. Când carnea este fiartă se adaugă smântâna şi se potriveşte gustul de sare, La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată.